PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE KADETKINJE I KADETE

Ove subote 27.06. na stadionu sportskog centra Sloboda u Varaždinu održano je prvenstvo Hrvatske za uzrast mlađih i starijih kadeta i kadetkinja. Atletski Klub Samobor 2007, nastupio je sa dvoje atletičara , Emom Trogrlić  i Svenom Valentakom koji su još uvijek u uzrastu limača. Bez obzira na to, rezultati koje su postigli su odlični.

Ema Trogrlić, naša mlađa perspektivna sportašica natjecala se u dvije discipline, 60 m šprinta i u bacanju vortexa. Uz jaki vjetar u prsa u disciplini  60 m, Ema je otrčala dionicu za 9,70 sek,  i u konkurenciji od 65 djevojčica osvojila 51. mjesto.

U disciplini bacanja vortexa sa hicem od   40,92 metra, poboljšala je svoj prošlogodišnji osobni rekord za 7 m, te je  ostala nadomak postolja. Zauzela je odlično 4. mjesto u konačnici.

Ema je u zadnjoj godina kategorije limačica, te su pred njom 2. godine da popuni uzrasnu kategoriju mlađih kadetkinja, a ujedno i s time doči će i bolji rezultati.

Sven Valentak nastupio je disciplini 60 m šprinta, te nastupom na svom prvom velikom državnom prvenstvu odlično odrađuje utrku i postiže rezultat od 10,88 sek.

Sven je tek prva godina limača, tako da kroz sljedeće 3 godine sigurno će napredovati u raznim atletskim disciplinama za uzrast limača.

Sljedeće natjecanje će biti za stariju ekipu, kup i ekipno prvenstvo Hrvatske u Zagrebu 11.-12.07.

Do tada…

Vidimo se na treningu! 🙂

Trener Matej Tandarić