ZABOK “2. KIDS ATHLETISC IGRE”- “VATRENE KOKOŠI” SREBRNE

U  nedjelju 03.03.2019. godine Atletski klub „Zabok“  uspješno  je organizirao „2. Kids athletics igre“, atletsko natjecanje po IAAF-ovom globalnom programu. U gradskoj dvorani u Zaboku okupilo se 76 limača iz Zaprešića, Samobora, G. Stubice, Oroslavja, i Zaboka.  Slobodno možemo reći da je to bilo pravo malo regionalno natjecanje u dječjoj atletici. Najbrojniji su bili mali Zaprešićani sa 22 predstavnika, slijedio je Zabok sa 20, Samobor 18, G. Stubica 12 i Oroslavje 4 atletičara.

Naše atretičare i atletičare pratila je trenerica Paula Zrinjan uz podršku roditelja.

Okupljeni u 10 timova kreativnih naziva (Bijeli zmajevi, Vatrene kokoši, Munjeviti, Zlatni pobjednici, Cvijetići, Pingvini, Mini gepardi, Munje, Najbolja osmica  i Plavi tim), nastupili su u 7 različitih disciplina.

Svoje vještine mogli su pokazati u skoku u dalj, sunožnom troskoku, bacanju koplja, bacanju medicinke, sprintu sa preponama, formuli 1 (utrka sa raznim preprekama) i kružnoj utrci u trajanju od 5 minuta.

Najuspješnija je bila ekipa iz AK Zaprešića „Najbolja osmica“,  drugo mjesto osvojile su „Vatrene kokoši“ iz AK Samobor 2007, dok su se na treće mjesto plasirali „Munjeviti“ iz AK Rudolf perešin G. Stubica.

Osim troje prvoplasiranih ekipa, svi natjecatelji  bili su nagrađeni  medaljama posebno izrađenima za ovu priliku, što je posebno razveselilo sve male atletičare. Medalje su limačima dodijelili članovi AK Zabok a ujedno i članovi hrvatske atletske reprezentacije,  Jelena Brezak i Nikola Špoljar.

Čestitamo našim “Vatrenim kokošima” iz Samobora na osvojenom drugom mjestu. 🙂

 

Riječi organizatora: „ Na kraju, zahvaljujemo svim voditeljima ekipa, natjecateljima i njihovim roditeljima na sudjelovanju te Vas pozivamo da se i iduće godine okupimo u još većem broju!“