KUP HRVATSKE I DVA DRŽAVNA REKORDA (OSI)

Drugi vikend u mjesecu 11.-12.srpnja, bio je predviđen za seniorski Kup i ekipno prvenstvo Hrvatske. U organizaciji AK Dinamo-Zrinjevac i HAS-a, u sportskom parku “Mladost”-Zagreb.

Atletski klub „Samobor 2007“ nastupio je sa ekipom od 5 atletičarki i atletičara. Od obaranja državnih rekorda, olujnog nevremena do uspješnih prvih nastupa na natjecanjima, bio je veoma uzbudljiv i produktivan vikend za naš mali  Samoborski Klub.

Prva je nastupila Divna Mijić u disciplini 100 m.

17-o godišnja atletičarka i naša nova članica kluba, odlično je odradila i iskusila atmosferu natjecanja te je istrčala dionicu za 14,86 sekundi. „Same pohvale imam za Divnu, i uzbuđeno iščekujemo sljedeće natjecanje.“- kaže trener Matej.

Sljedeći su bili Dragutin Franičević i Antonio Kosmat na 100m.

Dragutin nakon trogodišnje stanke i izbivanja sa natjecanja uspijeva otrčati osobni rekord koji trenutno iznosi 11,87 sek.

Antonio Kosmat (junior osoba s invaliditetom) IPC kategorija T38 u utrci od 10o m postavlja novi državni rekord od 12,60 sek.

Ivan Rozić na 1500m i sa svojim prvim službenim natjecanjem odrađuje odličan posao i utrku završava sa 5:40,50. Pohvale Ivanu na sjajnoj završnici zbog koje je dobio i gromoglasnu podršku sa tribina.

Naposljetku slijedio je troskok za žene, gdje niti par minuta nakon početka počinje padati velika količina kiše i puhati jak vjetar. Uz kratak prekid i blago poboljšanje vremena, disciplina se nastavlja. Tara Glaser u svojih 4 pokušaja, najboljim skokom od 11,41 m pokazuje da unatoč poteškoćama na zaletištu može izvući najbolje iz sebe.

Uzimajući u obzir da je prvo natjecanje ove izmijenjene sezone, uvjeti kakvi su bili na stazi i kakvi rezultati su ostvareni, mogu reći samo riječi hvale našim atletičarima i atletičarkama.

Drugog dana 12.07. u disciplini 200 m Antonio Kosmat (OSI) ruši državni rekord i postavlja novi od 25,41 sek. Iako je stagnirao u treninzima zbog covida, kao i drugi sportaši, uspio je zadržati sportsku formu.

 

Sljedeći vikend održava se PH za juniorke i juniore, te nastavljamo sa dobrim utrkama.

Trener Matej