ODRŽAN HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Danas, 13. rujna održan je Hrvatski olimpijski dan. Manifestacija je održana na  vanjskim sportskim terenima Osnovne škole Bogumila U sportsko-edukativnom programu sudjelovao je i Atletski klub “Samobor 2007” sa trenereom Metejom Tandarićem.

Višegodišnja oraganizacija pripada  Samoborskom športskom savezu u suradnji sa Zajednicom športskih udruga i saveza Zagrebačke županije , i  16 klubova koji su se odazvali manifestaciji: rukomet, karate, gimnastika, nogomet, košarka, šah, judo, stolni tenis, tenis, sportski ples, streličarstvo, biciklizam i odbojka. Svatko je imao svojih 5 minuta, da predstavi svoj sport.

Cilj programa je masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, naročito djece i mladih. Hrvatski olimpijski dan u Samoboru otvorio je gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, u pratnji tajnice Samoborskog športskog saveza Marijane Radek, tajnika županijske zajednice sportskih udruga Marija Makaruna i ravnatelja naših škola i vrtića, nakon čega su se uvodnim plesom iskazale članice ŠPK-a Samobor.

Djeca su mogla isprobati bacanje vorteksa, medicinki, trčati po poligonu, pretrčavati  velike i male prepone, i možda se odlučiti krenuti na atletku “Kraljicu sportova”.

Također, sudjelovat će mo u Europskom tjednu sporta od 21.-30. rujna, gdje se mogu trenažnom procesu, pridružiti djeca i građani, koji žele isprobati atletske discipline.

Raspored treninga:

LIMAČI  1 ( 1 i 2 razred i mlađi- vrtići iznad 5 godina)

utorak i četvrtak  od  18:00-19:00h – tartan

 

LIMAČI 2 (3 i 4 razred)

ponedjeljak i srijeda   od  18:00-19:00h- tartan

 

MLAĐI KADETI i KADETI (od 5 -8 razreda)

ponedeljak, srijeda, četvrtak  od 19:00-20:00- tartan 5 i 6 razredi

ponedeljak, srijeda, četvrtak, petak   od 19:00-20:00- tartan 7 i 8 razredi

 

STARIJE KATEGORIJE- seniori i građanstvo

Ponedjeljak-Petak od  20:00-21:30- tartan