POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE -JUNIORI

Prošlog vikenda 18.-19.07.2020.  na rasporedu je bilo “Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore/ke” koje se održano u Zagrebu u organizaciji HAAK Mladost. Iako je početak natjecanja u subotu poremetila jaka kiša, ostatak natjecanja protekao je u lijepom vremenu pogodnom za natjecanje pa su i natjecatelji imali priliku postići dobre rezultate.

Nastupili smo sa jednim atletičarom, juniorom Antonio Kosmat (OSI) koji se natjecao u disciplinama 100m i 400 m.

U 17.35 h nastupio je u disciplini 100 m  šprinta koju je otrčao za 12, 66 sek, iako je Antonio prošlu subotu istu dionicu odradio za 12,60 sek i postavio novi državni rekord para atletskom sportu u kategoriji T38.

Nakon odmora i kave, u 19.35 h nastupio je na 400 m šprinta i postavio novi državni rekord sa vremenom od 58,91 sek u kategoriji T38. Prošle godine je ostvario normu za odlazak na Para olimpijske igre Tokyio, te je sa ovim rezultatom, potvrdio svoju sportsku spremnost, te ujedno i poboljšao vrijeme.

Mladom para atletičaru želimo puno uspjeha u Splitu 25.07., na Međunarodnom mitingu gdje će se natjecati na 100 m i 400 m. Natjecanje je verificirano od strane IPC-a, što znači da će mu se postignuti rezultati u Splitu priznati za svjetsku rang listu u para atletici.

U Splitu će nastupiti i naša seniorka Tara Glaser u disciplini troskok i senior Dragutin Franičević u disciplini 100 m šprinta, u pratnji trenera Mateja Tandarića.

Našim atletičarima želimo puno dobrih rezultata i lijepo vrijeme…