Zlatna i brončana medalja za naše limače

 

U nedjelju 11.10.2020. je na stadionu Mladost u Čakovcu održano 2. kolo HALS-a za limače, a Atletki klub Samobor 2007 nastupio je sa 7 svojih najmlađih atletičara. Usprkos vrlo hladnom vremenu, vjetru koji je konstantno lagano puhao te time nije pomogao da se limaču ne promrznu, ostvareni su odlični rezultati i za neke osvojene prve medalje.

Limači 2011. godine i mlađi prvi su krenuli sa utrkama na 60m gdje su naši Josip Burić, Martin Kušmiš, Daniel Čorluka Pinculić i Dorian Tubin odlično trčali.

Josip za svoje prvo natjecanje super reagira i trči 10,46. Martin unatoč tome što je ”zaspao” na početku, uspijeva dostignuti skupinu i otrčati 10,78. Bilo bi to izvrsno vrijeme, no znamo gdje treba sljedeći puta staviti više pozornosti. Daniel trči odma iza njih sa 10,79, te Dorian 12,78.

Odmah nakon dečkiju trče naše limačice, naše dvije Sare. Tako je Sara Halužan ostvarila 11,20 na 60m, te Sara Kuhtić 10,41.

Natjecanje se nastavilo sa bacanjem vortexa gdje su dečki prvi bacali. Svatko je imao 4 pokušaja, te najbolji hitac se boduje.
Martin Kušmiš sa svojim hicem od 19,27m osvaja 3. mjesto i svoju prvu (brončanu) medalju!!

Daniel Čorluka Pinculić je bio vrlo blizu postolja, te sa svojim najboljim hicem od 16,43m osvaja 4. mjesto u svom godištu.
Josip Burić odmah iza Daniela i Martina, na 5. mjestu sa 15,31m.


Dorian upotpunjava niz  Samoboraca u toj uzrasnoj kategoriji sa svojim hicem od 8,13m.

Vortex za limačice je prošao vrlo uspješno. Ema Trogrlić sa svojim hicem od 31,57m osvaja 1. mjesto i zlatnu medalju!! Sara Kuhtić u svom godištu osvaja 4. mjesto, te ostaje nadomak postolja.

Želim čestitati malim atletičarima na svemu što su danas napravili. Na odličnom sportskom ponašanju, prijateljskom druženju i pomaganju. Čekamo odluku Civilnog stožera o održavanju zadnjeg kola HALS-a u Varaždinu sljedeći tjedan. A do tada, sportski pozdrav.

Trener Matej