Atletski miting Rijeka 2022 Dragutin Franičević srebrni

Već tradicionalno otvaranje natjecateljske sezone događa se u Rijeci na atletskom mitingu ove godine održanom 10.05. u organizaciji AK Kvarner iz Rijeke. AK Samobor 2007 ove godine nastupio je sa 7 natjecatelja i ostvario sljedeće rezultate:

Ana Poljak i Ema Trogrlić u konkurenciji mlađih kadetkinja u utrci na 60m prve stupaju na stazu.

Ema Trogrlić zauzela  je 11. mjesto sa rezultatom od 9,01 sek. i postavila svoj novi osobni rekord, dok je Ana Poljak sa 9,26 sek zauzela 17. mjesto što joj je ujedno bilo i prvo natjecanje.

U konkurenciji žena na 100m sljedeće su nastupile naša mlađa juniorka Nika Račić i kadetkinja Aldiana Kolarević.

Nika ravno godinu dana nije izašla na natjecanja, tako da sa rezultatom od 14.42  sek (19. mjesto) može biti vrlo zadovoljna.

Aldiana Kolarević sa 14,88 sek zauzima 21. mjesto, što joj je bila uvertira za nadolazeće školsko prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Puli ovog vikenda

Kao posljednji na stazu izlaze muški na 100m te su u ovoj skupini naši atletičari činili većinu. Dragutin Franičević, Lovro Čižmešija i Lovro Bošnjak rame uz rame.

Bošnjak u svojoj prvoj utrci ikad trči rezultat od 12.64 sek (11. mjesto) i siguran sam da će već kroz natjecanje ili dva skinuti tih 14 stotinki i osigurati si nastup na mlađe juniorskom PH. Čižmešija sa 12.28 sek ( 9. mjesto) unatoč neugodi u leđima odlično odrađuje utrku.

Dragutin Franičević sa najboljim do sada otvaranjem sezone trči 11.42 sek, poboljšava još svoj osobni rekord te sa 5 tisućinki prednosti ispred trećeplasiranog osvaja srebrnu medalju!! Čestitke dečkima!!

 

Ovaj vikend nastavljaju se natjecanja, ovoga puta u Zagrebu gdje će ekipa Samobora nastupiti u malo prorjeđenom sastavu radi održavanja pričesti i krizmi na kojima većina naših atletičara prisustvuje. Do sljedećeg natjecanja… TRENIRAMO!!

trener Matej