Brončani limači -Ekipno prvenstvo u krosu 2023.-HALS

Sezonu na otvorenom 2023. otvorili smo ekipnim prvenstvom u krosu Hrvatske Atletske Lige Sjever koje se održalo u nedjelju 2. travnja 2023. godine u Zaprešiću. Trkači su trčali po travnatoj podlozi u Novim Dvorima gdje su bili okruženi raznim ljepotama prirode što je dodatno uljepšalo dojam samog natjecanja.

Pošto je natjecanje ekipnog oblika, u svakoj kategoriji trebalo je nastupiti najmanje 3 trkača koji zajedno čine jednu ekipu/jedan tim kako bi se mogli boriti za ekipni poredak.

U prvoj utrci, za limačice 2014. godište i mlađe, nastupile su naše 3 djevojčice: Anja Dulčić, Maša Geušić i Filipa Matić. Anja je zauzela 16. mjesto, Maša 24. mjesto i Filipa 30. mjesto te su ekipno osvojile 7. mjesto.

Nakon njih, slijedila je utrka limača 2014. godište i mlađi gdje smo imali šestero natjecatelja: Neron Špiler koji je osvojio 9. mjesto, Maksim Haramina 15. mjesto, odmah iza Maksima došao je Dominik Devunić 16. mjesto, Maks Šilobod osvojio je 21. mjesto i Jura Klarić 24. mjesto. Dečki su u ekipnom poretku osvojili 5. mjesto.

Za limačice 2012. godište imali smo jednu natjecateljicu – Martu Geušić, koja nažalost nije bila u mogućnosti boriti se za ekipni poredak jer je minimalan potreban broj natjecatelja u ekipi 3. No, borila se do kraja i dala je sve od sebe. Zauzela je 32. mjesto.

U utrci za limače 2012. godište osvojili smo i prvi pehar na ovom natjecanju. Vito Majić osvojio je 10.mjesto, nakon njega u cilj je došao Mihael Gajšak 11. mjesto, a Lovro Novak je prošao ciljem kao 13. trkač utrke. Ti rezultati doveli su ih do postolja i naši dečki su osvojili 3. mjesto u ekipnom poretku.

Imali smo i dva natjecatelja u utrci na 2 km za kadete. To su Luka Hrastov i Toma Zečić koji je još uvijek mlađi kadet. Dečki su odradili dobru utrku i zauzeli 20. mjesto (Toma Zečić) i 25. mjesto (Luka Hrastov).

Još valja spomenuti i sveukupni poredak 18 klubova na natjecanju. U ženskoj konkurenciji naš klub, Atletski klub Samobor 2007, osvojio je 13. mjesto, u muškoj konkurenciji 7. mjesto, a u ukupnom poretku klubova osvojili smo 10. mjesto. Bravo svima!

Još jednom čestitke svim natjecateljima. Bili ste odlični!

Vidimo se na sljedećem treningu i idemo u nove pobjede. 😊

Trenerica Tina Šmid