Međunarodni atletski miting HAAK Mladost 2022

Drugi vikend u mjesecu lipnju bio je ispunjen atletikom na stadionu Mladost u Zagrebu. U organizaciji HAAK Mladost, ovogodišnji miting okupio je sve uzraste i  omogućio atletičarima da odrade kvalitetne utrke/skokove/bacanja netom prije svojih državnih prvenstava. AK Samobor 2007 nastupio je sa 7 atletičarki i atletičara i ostvario sljedeće rezultate:

Prvog dana prvi na stazu izlaze naši najstariji natjecatelji u disciplini seniora 100m.
Lovro Bošnjak, ma da tek par mjeseci u treningu atletike ostvaruje pohvalne rezultate i skida osobne rekorde iz natjecanja u natjecanje. Tako je sa prijašnjeg rezultata od 12,47 ovdje ostvario rezultat od 12,13 sek. Uz dobro odrađenu utrku te brzu konkurenciju koja ga uspijeva povući za sobom, Lovro daje naznake na što je sve spreman.

U sljedećoj skupini na stazu izlazi Dragutin Franičević. Pošto je ovo bila kvalifikacijska utrka, postojala je mogućnost da Dragutin, ako otrči dobru utrku, ostvari plasman u finalu na 100m. Nakon dobrog starta, u nastavku odrađuje tehnički najbolju utrku do sada i prolazi ciljem u vremenu od 11,28 sek. Kao sveukupno četvrto vrijeme, plasira se u finale.

Nakon konzultacija samnom radi neugode u koljenu odlučujemo propustiti finalnu trku. Dragutin je ovim rezultatom spustio svoj osobni rekord za 0,14 sek te ove sezone pokazuje za što je cijelo ovo vrijeme bio sposoban, redovita finala na mitinzima. Čestitam mu na ostvarenom rezultatu, te pametno idemo do državnog prvenstva koje je u Karlovcu za dva tjedna.

Na 300m za kadetkinje nastupa naša Nina Čulina. Inače pobjednica u disciplini 600m na školskom županijskom natjecanju, Nina se okušala na nešto kraćoj dionici i sa malo ozbiljnijom konkurencijom. Svoj prvi nastup u ovoj disciplini završava sa rezultatom od 45,11 sek. Vrlo malo joj je nedostajalo da ostvari normu za PH koja iznosi 45,00, no to popravlja već sljedeći dan u disciplini na 100m.

U disciplini 400m paraatletičar Antonio Kosmat trči nešto slabiju trku sa vremenom od 1:02,80 i zauzima 15. mjesto u poretku.

Drugog dana natjecanja na stazu prve stupaju kadetkinje u disciplini 100m. Ovdje po prvi puta nastupa Ema Cukon, inače još mlađa kadetkinja no za nju i Anu Poljak ovo je bila idealna prilika da istrče kvalitetne utrke prije PH u Varaždinu sljedeći vikend. Tako Ema završava sa rezultatom od 14,78 te Ana Poljak sa rezultatom od 14,90.

Sa njima trče i Ani Žuvela, te ponovo Nina Čulina. Nina ovoga puta završava na 10. mjestu sa rezultatom od 13,77 i ostvaruje normu na 100m za prvenstvo Hrvatske. Čestitam Nina!!

Ani Žuvela trči odlično, završava sa rezultatom od 13,45 sek, dovoljno za 4. mjesto u sveukupnom poretku. Nedostajalo joj je 0,1 sek za 3. mjesto, no mislim da može biti zadovoljna sa rezultatom i utrkom općenito. Čestitam cure!!

Za kraj dana i dvodnevnog natjecanja nastupaju seniori u disciplini 200m. Lovro Čižmešija koji je osigurao normu na 100m za PH, na ovom natjecanju lovi normu i na 200m. Za to je bilo potrebno otrčati ispod 24,00 sek. Lovro u odlično odrađenoj utrci u zadnjih 50m prestiže dvoje ispred sebe te završava sa rezultatom od 24,28. To je za 0,19 sek bolje nego u Karlovcu prije koji tjedan, tako da mu čestitam na tome i neka dalje trenira uporno kao i do sada.

Paraatletičar Antonio Kosmat u utrci 200 m sa rezultatom 25,03 sek postavlja novi državni rekord u kategoriji T38 u HASOSI.

Čestitamo!!

18. i 19.6. rezervirani su za mlađe kadetsko i kadetsko prvenstvo Hrvatske u Varaždinu. Do tada… TRENIRAMO!!

Trener Matej