Otvoreno prvenstvo Zagreba 22.1.2022.

22.01.2022. Zagreb – Dvoranska sezona otvorena je Otvorenim prvenstvom Zagreba koje je održano na zagrebačkom Velesajmu. Predvidjeli smo mnogo prijavljenih atletičara jer lov na norme za Prvenstva Hrvatske još uvijek traje. Ispunjena atletska dvorana je uvijek lijep prizor za vidjeti, a još bolji natjecati se. Na ovom natjecanju nastupilo je četvero naših natjecatelja u disciplini 60 metara i svi su postavili svoje nove osobne rekorde.

Prva na stazu stupa BUGA EMA ŠTEFANAC, koja je trenutno u sredini priprema za prijemni ispit Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Bez obzira i na manjak priprema specifično za 60 metara, trči rezultat od 8.47 sek i postavlja svoj novi osobni rekord!!

 

Sljedeći je na stazi LOVRO ČIŽMEŠIJA, koji je htio popraviti pospani start od prošlog vikenda te ostvariti bolje vrijeme. Puno bolje Lovro odrađuje početak utrke te završava sa rezultatom od 7.7 sek. Popravio je svoj osobni rekord, no nije uspio postići normu za dvoransko PH. Imamo još jedan miting za 2 tjedna u Rijeci gdje će dobiti još jednu priliku.

Odmah skupinu nakon njega DRAGUTIN FRANIČEVIĆ stupa na scenu. U jako dobroj skupini Dragutin trči svoju najbolju utrku do sada, ostvaruje rezultat od 7.21 sek, popravlja svoj osobni rekord i zacementirao si je nastup na PH!! Ovim rezultatom Dragutin je završio na 13. mjestu sveukupno.

U osmoj i zadnjoj skupini na 60 m nastupio je ANTONIO KOSMAT naš para atletičar kategorije T38 (mlađi senior), koji se je borio za što bolji plasman sa sposobnim (zdravim) sportašima. Sa vremenom od 7,99 sek postavlja svoj novi osobni rekord. Antoniu je to bila prva utrka sa početkom ove sezone.

Već sljedeći vikend pravo nastupa imaju naši mlađi natjecatelji na Mitingu za kadete. Do tada… TRENIRAMO!!

Trener Matej