Seniorsko prvenstvo Hrvatske, Karlovac 25.6.2022

TARA BRONČANA U TROSKOKU, DRAGUTIN 6. NAJBRŽI U HRVATSKOJ

Posljednji vikend u mjesecu lipnju održalo se prvenstvo Hrvatske u uzrastu seniorki i seniora. U organizaciji AK Karlovac na stadionu Branko Čavlović – Čavlek AK SAMOBOR 2007 predstavljali su Tara Glaser u troskoku i Dragutin Franičević u disciplini 100m.

Dragutin u dosta gustoj i jakoj konkurenciji kroz kvalifikacijsku utrku ostvaruje rezultat od 11,35 sek te kao treći u svojoj skupini kvalificira se direktno u finale. Pametno odrađenom kvalifikacijskom utrkom i odmjerenom izvedbom ostavio je još koju stotinku te tako postavio temelje za dobar rezultat u finalu sat vremena nakon kvalifikacija. U finalnoj utrci, kroz možda lošiji start nego ranije, drugi dio utrke trči izvrsno te prolazi ciljem u vremenu od 11,28 što je izjednačen rezultat njegovog osobnog rekorda i završava kao 6. najbrži trkač u Hrvatskoj na 100m u seniorskom uzrastu. Biti rame uz rame sa trkačima ovako visoke kvalitete poput Ivaškovića i Farkaša je stvar na koju može biti zaista ponosan.

Iskrene čestitke Dragutinu na svemu što je postigao unazad tri godine u kratkim sprinterskim disciplinama.

U isto vrijeme na skakalištu pored staze odvija se natjecanje u ženskom troskoku gdje Tara Glaser lovi potencijalno medalju, a i normu za III. kategoriju HOO-a.  Prvim skokok odlično otvara seriju sa 11,86 m te time drži poziciju trećeg mjesta uz prednost od samo 3 cm ispred skakačice iz Osijeka. Kroz sljedeća tri skoka ne uspijeva poboljšati rezultat, no tek sa petim skokom povećava prednost i ostvaruje rezultat od 11,91m. Poznavajući skakačke discipline, do zadnjeg skoka ništa nije gotovo. Šesti, posljednji skok Tara centimetar do ruba daske uspješno završava i skače rezultat od 12,16m!!

Time je zacementirala svoju poziciju na postolju te ostvaruje normu za ulazak u program III. kategorije kategoriziranih sportaša koju dodjeljuje HOO. Ovo je za nju treća godina zaredom da ostvaruje rezultat s kojim ulazi u program kategoriziranih sportaša III. kategorije. Čestitam joj na ovom natjecanju, a najviše na onome što je prošla unazad tri godine i što je sve ostvarila u svojoj sportskoj karijeri.

Slijede nam još dva tjedna treninga do posljednjeg prvenstva Hrvatske na kalendaru za naše natjecatelje, a to je juniorsko prvenstvo Hrvatske u Zagrebu. Do tada… TRENIRAMO!!

Trener Matej